top of page
Taxatiediensten

Sterk in Taxaties is een vakkundige taxateur voor onafhankelijke en betrouwbare bedrijfstaxaties.
Zowel ondernemers, banken, verzekeraars, beleggers en accountants behoren tot de klantenkring van Sterk in Taxaties. Door enkel zakelijke taxaties te verrichten worden de hoogste normen op het gebied van objectiviteit en integriteit nagestreefd. 

Een taxatierapport van uw bedrijfspand, kantoor, winkel, maatschappelijk vastgoed of beleggingswoning kan het volgende doel dienen:

  • Financiering: De bank of geldvertrekker vraagt om een taxatierapport voor (her)financiering van uw bedrijfspand. De TMI taxatie van uw bedrijfspand wordt door elke geldverstrekker geaccepteerd.

  • Verkoopoverweging: Overweegt u een bedrijfspand te verkopen? Een duidelijke en onafhankelijke taxatie helpt om de juiste keuzes te maken. 

  • Aankoopoverweging: Bij de aankoop van een bedrijfspand spelen veel zaken een rol: wat mag er binnen het bestemmingsplan of zijn er erfdienstbaarheden van toepassing? Vooraf een taxatierapport opstellen voorkomt problemen achteraf.

  • Herbouwwaarde 7:960 BW;

  • Portefeuille analyse; 

  • Herontwikkeling; 

  • Inzicht verkrijgen in de huurwaarde;

  • Bedrijfsovername;

  • Jaarrekening.

De taxatie wordt uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde professional met inschrijvingen in het NRVT, TMI, Vastgoedcert en NVM. Het taxatierapport wordt in het landelijk geaccepteerde en transparante TMI-model uitgewerkt volgens de Europese taxatiestandaarden (EVS) van het TEGoVA.

 

Alle taxaties worden ondertekend door een 2e controlerend taxateur en kunnen op verzoek worden aangeleverd via SBR/XBRL.

Commercieel vastgoed

Onder commercieel vastgoedgoed vallen bedrijfspanden, kantoren en winkels. Per sector zijn er diverse aandachtspunten. Voor een bedrijfsruimte is de vloerbelasting, hoogte en bereikbaarheid erg belangrijk daar bij kantoren de ligging, duurzaamheid en attentiewaarde weer voorop staan. Winkelruimten onderscheiden zich weer door de frontbreedte, indeling en locatie. Bij Sterk in Taxaties bent u ervan verzekerd dat uw bedrijfspand op de juiste manier wordt gewaardeerd.

 

 

Residentieel Vastgoed

Beleggingswoningen waarderen is een vak apart, zowel een zelfstandige woning als een wooncomplex. Zo zijn sociale huurwoningen gebonden aan een puntenstelsel met een maximale huurprijs. De taxaties van verhuurde (beleggings)woningen bestaan uit het opstellen van rendementsberekeningen (NAR en DCF) waardoor een bedrijfsmatige taxateur deze taxaties dient te verzorgen.

 

Zorgvastgoed

Onder zorgvastgoed vallen huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, verzorgingstehuizen en particuliere initiatieven zoals een zorgboerderij.  Binnen deze sector wordt onderscheid gemaakt tussen Care & Cure waarbij Care wordt opgesplitst in intramuraal vastgoed en extramuraal vastgoed en Cure bestaat uit gezondheidscentra en praktijkruimten. Onze taxaties worden goedgekeurd door het College Sanering Zorginstellingen voor een eventuele verkoop of verhuur van uw vastgoed.

Exploitatiegebonden vastgoed

Naast bovengenoemd vastgoed wordt ook exploitatiegebonden vastgoed getaxeerd waaronder (eet)cafés, restaurants, hotels, campings en fabrieksgebouwen. Dit betreffen objecten waarbij het vastgoed en de exploitatie dusdanig verweven zijn dat ze niet los van elkaar gewaardeerd kunnen worden. Hiervoor wordt samengewerkt met specialisten in elk vakgebied.

 

Residenteel Vastgoed
Zorgvastgoed
Commercieel Vastgoed
bottom of page