Het verschil, in taxatietermen, tussen een woning en een beleggingswoning kan als volgt worden verduidelijkt: een woning betreft een woning voor eigen gebruik en een beleggingswoning betreft een woning voor de verhuur.

Tijdens een financieringstraject voor een woning voor eigen gebruik wordt altijd een NWWI-taxatie of een gevalideerd taxatierapport gevraagd. De woningtaxateur dient het taxatierapport te laten controleren door een validatie instituut. De afgegeven waarde betreft een marktwaarde voor eigen gebruik. 

 

Tijdens een financieringstraject voor een beleggingswoning (verhuurde woning) wordt tevens om een taxatierapport gevraagd. Vaak is dit een taxateur die op de ‘short-list’ van de bank staat. Deze taxateur voldoet aan de richtlijnen voor het opstellen van een marktwaarde in (beoogd) verhuurde staat van een woning, zijnde een inschrijving in de kamer bedrijfsmatig vastgoed van het NRVT. Er wordt zodoende rekening gehouden met WWS-punten met een vaste huurprijs en eventueel verhuurdersheffing.

 

Sterk in Taxaties verzorgt taxaties voor beleggingswoningen en geen gevalideerde woningtaxaties voor eigen gebruik.

Het verschil tussen een

woning en beleggingswoning
Logo icoon gold - sterk in taxaties.png
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle

Nieuweweg 7

1674 PL  Opperdoes

06 82 055 799

info@sterkintaxaties.nl

Kvk    74527002

Btw   NL002245146B23