top of page
Lelystad - Sterk in Taxaties

TAXATIE IN 

Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland in 1967 is ontstaan. De gemeente Lelystad telt ca. 78.000 inwoners. De stad Lelystad in één van de jongste woonplaatsen in Nederland waardoor haar geschiedenis kort is. Lelystad ligt in Oostelijk Flevoland, de derde polder van het plan-Lely. De Wieringermeer is de eerste, de Noordoostpolder is de tweede en Zuidelijk Flevoland de vierde polder. Oorspronkelijk zou Lely’s Zuiderzeeproject worden afgerond met de Markerwaard, maar de vijfde polder is er nooit gekomen.

 

Oostelijk Flevoland heeft vier woonkernen, twee dorpen (Swifterbant en Biddinghuizen), een kleine stedelijke gemeenschap (Dronten) en  een stad (Lelystad). Waar in de Noordoostpolder juist vele dorpen waren aangelegd, werd dit, vanwege de schaalvergroting in de landbouw en de toename van het autobezit, in Oostelijk Flevoland werd dit niet meer nodig geacht.

 

De ontwikkeling van Lelystad kwam niet echt op gang, lange tijd bestond de stad uit slechts het Werkeiland Lelystad-Haven, dat overeenkomt met de huidige gelijknamige wijk. Pas in september 1967 arriveerden de eerste bewoners van het eigenlijke Lelystad. Vervolgens duurder het land voordat Lelystad echt als stad werd gezien. In de jaren ’80 kreeg Lelystad te maken met leegloop doordat in het zuidwesten van de Flevopolder Almere werd gebouwd. Almere ligt gunstiger ten opzichte van Amsterdam en het Gooi.

 

Lelystad heeft een divers aanbod aan bedrijventerreinen en kantoorparken. De nieuwe bedrijfslocaties zijn goed ontsloten en liggen aan de rand van de stad, op slechts 40 minuten autorijden van Amsterdam.

 

Bedrijventerrein Flevopoort

Het bedrijventerrein Flevopoort bestaat uit ca. 85 hectare en ligt aan de zuidkant van Lelystad, aan de rijksweg A6. Door de nabijheid van de snelweg is het bedrijventerrein uitstekend bereikbaar en bevat het diverse zichtlocaties.

 

Industrieterrein Oostervaart

Het industrieterrein Oostervaart is een terrein in het noordoosten van Lelystad gelegen nabij de afslag van de rijksweg A6 Lelystad – Noord. Het bedrijventerrein is met de ontwikkeling van Lelystad meegegroeid en heeft inmiddels een totale oppervlakte van bijna 130 hectare bereikt.

 

Lelystad Airport Businesspark

Het bedrijventerrein Lelystad Airport Business Park is gelegen aan de zuidkant van Lelystad in de directe nabijheid va de regionale luchthaven Lelystad Airport, de rijksweg A6 en de provinciale weg N302. Samen met de aanwezigheid van de spoorverbinding Amsterdam-Lelystad-Zwolle op korte afstand maakt dit van Lelystad Airport Business Park een uitstekende uitvalsbasis voor bedrijven. 

 

Bent u op zoek naar een taxatie voor uw bedrijfspand op bedrijventerrein Flevokust, bedrijventerrein Flevopoort, bedrijventerrein Gildenhof, bedrijventerrein Griend, bedrijventerrein Jol, bedrijventerrein Kempenaar, bedrijventerrein Lelystad Airport Business Park, bedrijventerrein Middendreef, bedrijventerrein Noordersluis of bedrijventerrein Oostervaart? Dan bent u bij Sterk in Taxaties op het juiste adres. Vul hieronder uw bedrijfsgegevens in en ontvang binnen 24 uur een offerte voor de taxatie uw bedrijfspand, kantoorruimte of winkelruimte.

Vraag hier uw offerte aan

Het opstellen van een taxatie van uw bedrijfspand is maatwerk.

Vul hieronder de gegevens van het te taxeren pand in en ontvang binnen 24 uur een offerte met tijdsindicatie.

Sterk in Taxaties - Joeri Kasper.jpg
  • LinkedIn Joeri Kasper
bottom of page